Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BEDRÄGLIGT

ni trodde ni sprang ut i frihet

men allt var ett bedrägeri

det måste mera till än floskler

om människan ska bli helt fri

mer än blåklockor och rosor

mer än hendrix och the who

ska man få frid och mål och mening

krävs överlåtelse och tro

 

 

ni flydde in i era dimmor

och sedan kom ni aldrig ut

ni körde fast i greenwich village

och varför allting tagit slut

nu lyser ljus i ödemarken

för den som verkligen vill se

som vill bli lotsad ut ur smogen

och allt det där som är passé

 

 

det där ni innerst inne sökte

är inom räckhåll nu och här

så lämn allt det där ni rökte

när ni försökte då och där

dags nu för jack att lämna parken

det finns en överlägsen plan

det där du ristade i barken

är never land och peter pan

 

 

LARZ GUSTAFSSON  29/3 2016

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 277 gånger
Publicerad 2016-03-29 17:35



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Nej, det är inte alls så att envar är sin egen lyckas smed.
Den lycka man smider själv är fåfänglig.
Hippierörelsen bevisar det.
Många andra rörelser också.
Och religioner.
Endast hos Jesus finns frid.

2016-03-29

  Algotezza VIP
Tack för din text med många allusioner på en svunnen tid som idag klätt sig i än mer narcissistiska och egocentriska kläder via den digitala tekniken... Envar sin olyckas smed...


2016-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP