Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En lite längre prosaistisk text Det är inte månen det är demonen mänskliga hjärtat inte når


DEMONEN - SVART KALLT STÅL

HAN...

han var en sann demon

svepte genom rummet

släckte krossade tog

 

i tystnad bakom mig

spred sitt kallsinniga

kastade skuggor

av svart kallt stål

 

skuggor som aldrig

någonsin försvann

puttar dem framför

mig, svart kallt stål

 

jag skjuter dem

framför mig

tunga kolosser

av svart kallt stål

 

demonen...

 

tyst sveper

genom allt

som jag lyckades

bara mardröm kvar

 

minnets trycksvärta

pappershögarna kvar

återvinningsstationen

nedlagd

 

ingen retur

felbeställt öde

demonens tur

ta tillbaks

 

plåtslageriet

har ingen smältugn

järnverket lades ned

jag puttar och skjuter

 

det har fallit över mig

svart kallt stål

som plattar ned mig

i marken

 

maskrosbarnet kvävt

men hoppet spirar

det kunde inte

demonen ta

 

uppfinner en process

omvandla svart kallt stål

att gjuta in demonen i

sitt eget svarta kalla stål

 

fåglarna sjunger nu

sitter på dess ställning

rankorna slingrar runt

täcker demonen i grönt

 

blommor blommar

frön gror runt om

snart slukar jorden

detta svarta kalla stål

 

demoner smälter ned

genom tidevarv

lämnar mänskliga

hjärtat




Prosa av Solstrale VIP
Läst 160 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-04-01 09:53



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Tänker mig, vi, inimo oss, våra hjärtan, valet, att se vi som grupp, jaget i grupp, människans vara, vi är människorna med hjärtat
2016-04-01

  Ulf D VIP
Det är först nu jag ser det feta svarta typsnittet, ytterligare ett sätt att förstärka "svart" och demonen blir i plural i sista versen, kanske är det en generalisering jag läser, intrycket i början av texten är mer specifikt.
2016-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP