Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HUSQVARNA

du sitter på en gammal

husqvarnamoped

på väg mot bönans fyr

oktober igen och tiden är ur led

allt har gått överstyr

på vägen hem ser du

fram emot en dusch

och litteratur i din säng

du har ett hopp mitt i

kamp, kaos och konkurs

men måste få åka en sväng

 

 

som en låt av docent död

fast med liv i överflöd

som en fackla i din natt

som en outtömlig skatt

 

 

du sitter på en gammal

husqvarnamoped

som är ett farfarsarv

och kylan biter

tillvaron är sned

och ganska tom på garv

men stjärnor lyser

ner på din moped

som stilla puttrar fram

du visslar högt

fast du har varit vred

och ytterst allvarsam

 

 

som en oförglömlig hit

och den sitter som ett kitt

som en pust av levnadslust

vid en mörk och blåsig kust

 

 

LARZ GUSTAFSSON  3/4 2016

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 204 gånger
Publicerad 2016-04-03 15:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP