Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aldrig ge upp hoppet på att...


Minnet skall hålla oss nära

en stund i deras liv kom

då allt kändes tungt

det var skuggorna

som föll långa genom

natt efter natt efter natt

 

kylan svepte genom

det redan mörka kalla

som en gång varit

varmt och ljust bara

tiden förändrades helt

 

sommartid blev vintertid

klockan vreds tillbaka

mörkret steg om morgonen

ljuset om kvällen dröjde

klockan vreds fram

vintertid blev sommartid

så bedrägligt i detta vara

 

sommaren syntes aldrig

det skvätte snöslask blött

runt om allt på gatorna

i skogen tystnade fågelsången

istapparna hängde från taken

 

i mörkret kröp de in

vände sina nedtystade rop

längtande ögonblick

kröp ned under det som

ändå gav värme mitt i allt

 

kärleksögonkasten på fiken

drömska blickar till kaffet

för se enkla bröd fanns inte

nu var det bara frysta bullar

surdegsbröd hårda som sten

 

sötebrödsdagarna var över

men de höll sig nära nära

ömt viskande till varandra

tills extasen i nattens dunkla

njutlåt begravdes inom dem

 

den svaga stunden före ögonblicket

då de hoppats allt för mycket på

att allt skulle komma till dem

som de hade förlorat före de fann

att allt det förlorade redan var funnet

 

de tog cyklarna som drog dem upp

genom det bergiga landskapet fram

mot en vit svart sjö som blänkte röd

i den heta andedräktens dimma

som fick skogen att lysa blå

 

mossbelupna hällar likt valar

tornade upp sig mot dem där de

kastade sina kärleksstinna kroppar

vårlängtans ljus föll ut ur berget

vintermörkret gav vika för fågelsången




Prosa av Solstrale VIP
Läst 234 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-04-05 09:35



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
mörka, dystra bilder med ljusstrimmor mot slutet. du har ett målande språk och beskriver känslor så bra.
2016-04-05

  Marita Ohlquist VIP
Bra förmedlade porträtt!
2016-04-05

  kardman
Fin dikt beskriver vad våren är mellan hopp o förtvivlan.
2016-04-05

  Tuner
Nu läser jag reglerna i rutan här bredvid och jag vet faktiskt inte riktigt hur man ger konstruktiv kritik men jag ger mig på det ändå! Det sista stycket är mycket fint och dina naturbetraktelser är vackra, om du vill kan du så att säga koncentrera texten mer genom att korta av den och ändå behålla flödet intakt. Jag tyckte om din dikt. /T
2016-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP