Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Solglasögon


Varde ljus

mörkret sänkte sig

över jordens kaos

vidmakthöll

någon skaldade

...

varde ljus! ...

...

när ljuset återvände

hade det blivit modernt

med mörka solglasögon

som ögonen doldes bakom

...

ljuset varade

men ingen

var längre

intresserad

...

galleriorna

svalde folkets

blickfång

som små

limefrukter

...

bullret inne i galleriorna

klackar mot marmor

kassaapparaters knatter

fläktsystem lysrörsflimmer

...

gatans tystnad

total

innerörats puls

hördes ända ut

...

tystnaden

ljuset

tomheten

mörkret

...

ingen brydde sig

mer om en

liten obetydlig

solstråle

...

galleriorna slukade

ögonens gnister

som limefrukter

solglasögonen lyste

...




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-04-07 08:55



Bookmark and Share


  mare VIP
Intressant text
gillar innehållet!
2016-04-08

  mike irow
för mig
vackra ord
i ett uppvaknande på andra sidan..
och i ljuset...
2016-04-07

  Ewa-Britt Nilson VIP
Utan en solstråle
vi dör, så solstrålar
väl gör, får även folk
på gott humör, i Dig vi
har de soliga ordens
ambassadör, det
tackar jag mycket för!
2016-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP