Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


VÄRLDSHÄNDELSER

på mitt trettonde år

föll juntan uti aten

på mitt fjortonde år

quislingarna i sydvietnam

jag var arton år

när jag själv föll

som murens sten

skulle göra mitt i berlin

en gång längre fram

föll som furorna gjort

på kalhyggena vi såg

föll som knockad av

en förälskelsens drog

 

 

jag var femton när mao tse-tung dog

i pekings stad

jag var trettio när

sovjetunionen tog slut

jag var tjugotre när jag

lämnade er estrad

och min syndanatur

till sophögen bars ut

 

 

väldigt mycket har hänt

på femtiofyra år

och nu väntar jag spänt

med havsvind i mitt hår

på att se hur det går

på år som återstår

jag tar en dag i taget

nu - nu är det vår!

 

 

LARZ GUSTAFSSON  13/4 2016

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 343 gånger
Publicerad 2016-04-13 15:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP