Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Egenhändigt målad akvarell


VÅRSOL I HJÄRTAT

 

 

säg mig vart rinner bäcken

som släcker min törst

vart finns hjärtat

som älskar mig störst

fiolen spelar - det är Näcken 

 

lyssnar till musiken gör den kloka

njuter sitt spel i fulla drag

betraktar sina egna behag

följer Näcken ned i strömmen gör en toka

 

huldran dansar i sitt snår

lägger sig ned för att sova

hennes skönhet vandraren når

tror blint till honom skönheten är en gåva

 

skogsrået om slaget segrar får mannen hon vill ha

en vandrare som lyss till skönhetens fiol

som pyntar med blomster örter hennes kjol

som förföra honom kan än i denna da

 

den kloka i betraktelse ser allt detta

går från hus till hus för att berätta

sensmoralen för att undgå smärta

håll endast vårsolen i ditt hjärta




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-04-14 22:33



Bookmark and Share


  Sofhia Wirström
så fina
poetiska rader
du leker med ord så lätt

2016-04-17

  mike irow
älskar ännu mer akvarell
och ännu mer dikten
vilken talang du har!!!!!
bäge
önskar dig förtsätta så !!!!!!!!!!
2016-04-15

    Dan Myrbeck
Jag gillar 1:a strofen mycket.
Akvarellen är mästerlig!

https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1612649

2016-04-15

  M.Eta
Att hålla vårsolen i sitt hjärta! Känns rätt i nuet!
2016-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP