Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FLICKAN I MARDRÖMMEN

 

Flickan

i vindögat

 

ser mot fönstret

mittemot

 

önskedrömmer

om uppmärksamhet

 

någon som ser

hennes rädda ögon

 

be om hjälp

som ingen ger

 

i hennes ögon

förblir  frågor utan svar 

 

mardrömmen

osedd kvar

 




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-04-28 17:31



Bookmark and Share


  ULJO
Ruggigt starkt skrivet om mardrömmen, kanske tagen ur en verklighet
2016-04-28

  Solstrale VIP
De två ögon mitt emot
Sitter fast i sin fotnot
Kan inte våga hjälpatill
Vet inte om hon kanske vill
Vara lurad känna sig dum
Men den tanken fy så skum

Hjärtat letar finna svar
Kanske än räddning finns
Men varför dröja flera dar
Gå dit finns där detta minns

Den som drabbad drabbad är
Du har livet frihet här
Bryt dig genom skammens mur
Kanske annars det bliver din tur
Att gråta känna smärtan bränna
Våga hjälpa dens sig hjälplös känna

Du släppte lös detta kära diktare bevis för ett lyckat lyriskt stycke!
2016-04-28

  Marita Ohlquist VIP
Får en känsla av att mardrömmen speglar verkligheten!
2016-04-28

    ej medlem längre
Rädslan bygger murar...
2016-04-28

    Dan Myrbeck
Tur det till sist blev ett
uppvaknande.
2016-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP