Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ABIYOT

hon ber inte om ursäkt

när hon kommer

"ursäkta mig, mitt namn är abiyot..."

nej, hon är som en vårstorm

när hon kommer

och sveper bort allt nednött, trist och grått

nu flödar henes väldoft över världen

där fladdrar pappren ifrån panama

och stanken vädras bort

- förfärlig är den -

från börshajarnas hak i USA

hon fjäskar inte för de kriminella

som utsugit, bestulit och förstört

för en gångs skull ska rättvisan få gälla

och bruset ifrån folkhavet bli hört

hon sparkar marockanska ockupanter

som plundrat västsahara år från år

hon drabbar dem från alla håll och kanter

och denna gång som SANN arabisk vår!

hon ber inte om tillstånd

när hon kommer

hon står inte med mössan i sin hand

som statarna en gång har gjort i sverige

hon sätter skurkars högkvarter i brand

nej, jag har inte nämnt ett ord om vapen

om handgranater eller k-pistar

men sången dånar uti rättens krafter

bouzoki, balalajka och gitarr

 

 

LARZ GUSTAFSSON  16/4 2016

 

Att folk stör sig på det jag skriver ser jag som oerhört positivt!




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 259 gånger
Publicerad 2016-04-16 15:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP