Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TILL SVERIGES REGERING

i fyrtio år fick de slåss

de satte sitt hopp till oss

de satte sitt hopp till er

men sen blev det tummen ner

vem står vid sitt ord i dag?

förtryckarnas ord är lag

profit har fått prioritet

i kohandelns uselhet

 

 

jag skäms över vår regim

som gör ondska legitim

som trots alla stora ord

nu stöder förtryck och mord

man bortförklarar sitt svek

men utläggningen är blek

och tämligen ohållbar

ett oerhört klent försvar

 

 

 

afrikas sista koloni

måste bli fri

då sviker ni!

sover ni gott på nätterna

ni som har taburetterna?

 

 

LARZ GUSTAFSSON   17/4 2016

 

Leve den Demokratiska Sahariska Arabrepubliken!

Lever det fria Västsahara!

Ned med den marockanska ockupationen!

Bojkotta marockanska produkter!

Res inte till förtryckets Marocko!

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 343 gånger
Publicerad 2016-04-17 14:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP