Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… collage med akvareller…


JAG MÅLAR

 

 

indigo kysser smaragdgrön

bildar blåtoner av lyckan sin

intense blue möter cadmium yellow

skriver blåa stråk i grön pigmentering

smaragdgrön vänstrar med violett

indigo bleknar i ton magin försvinner

 

 

Arches papprets inre hemligheter gömmer

både lump bomull återvunnen tidning

inom konstnären finns ett mål med detta

att framställa en målning till sin älskade 

men ack denna dag vattnet var avstängt

kaffekannans gårdagsblask får duga nu

 

 

färgtonernas culörer mattas ned i sepia

från kaffet men magiska effekter visar sig

när alstret torkat med saltstänk uppå

har vita rosor bildats i färgspillsleken

några har format sig till hjärtan blad

andra till meningar för en van poet att tyda

 

 

klipper och formar sedan arket till en ny bild

som läggs ihop med ytterligare en bild i en bok

där sådan lek brukar stranda med uttryck till

som i sin tur formar en ordformels lek till njutning

sedan läser vi tillsammans blir hjärtans glada :-)

blandar akvarell foto text med varandra evigt lyckliga

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 293 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-04-24 19:33



Bookmark and Share


  Fem hjärtan VIP
Du är verkligen en fantastisk konstnär !
Tack för en målande och inspirerande dikt!
2016-04-25

    Dan Myrbeck
Du är skicklig!

https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1595498

2016-04-25

  M.Eta
Färgglad text!
2016-04-25

  Ninananonia VIP
Tycker om hur du målar..
2016-04-25

  Marianne Räf
Vilken fantastisk konstnär du är!!
Och, tillika poet!! Glad att jag har
träffat dig på denna eminenta Sajt !
2016-04-24

  ULJO
Fin text om målandets och skapandets värld. Tack för både text och tips i bildskapande
2016-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP