Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


JÄMLIKHET VAD ÄR DET ... FÖR SOMLIGA VÄRT ?

 

 

egentligen har vi medfödd jämlikhet

för när vi plockar små stenar som barn

blir alla små stenar mest värdefulla 

 

vi samlar kottar alla kottar ska med

som barn vill vi inte lämna en kotte utanför

 

vi träffar små bebiskompisar som bebisar

som barn gråter vi när vi skiljs åt ifrån varandra

 

vi föds lika värda men någon säger till oss

som barn mot vuxenlivet att det är fel

några vuxnas förflugna ord och handling

är det som skapar ojämlikheten liksom 

som barn är allt smått lika viktigt allt får vara med

 

 




Övriga genrer (Kåseri) av Solstrale VIP
Läst 231 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-04-30 11:04



Bookmark and Share


  Fem hjärtan VIP
En klok text med mycket sanning i !
2016-04-30

    Sefarge VIP
Den dömande
Värdeskalans
Måttstock.
Har ej vuxit
Fast i sinnet.
Insiktfullt.
Klokt skriftat!
:)


2016-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP