Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… Teckning med färgpennor en regnig dag som inte var som alla andra


Figurativ lek

 

figuren kommer ut ur mig

den sliter sig loss hoppar ut

landar på mitt vita papper

nu kommer den inte loss mer

den sitter där för alltid nu

 

vi ska leva med det permanenta

det som aldrig lämnar oss någonsin

men vi ska hylla konsten och livet

låta en figurativ lek frigöra sig

 

för jag skall vara denna figurs bevis

för dess eget självberättigande ego

och jag skall aldrig sudda ut mig mer

för att någon piskat mig stum eller lam

 

för jag rinner ut på pappret då i en flod

av ord och hyllar mig tills jag återuppstår

dansandes runt midsommarstången igen

likt den första reaxelererande kraftens fart

för det är jag som är min figurativa lek...

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-05-08 20:05



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Drömmar är drömmar tills vi förverkligar dem när vi förverkligat dem måste vi åter finna nya drömmar som när oss!
2016-05-09

  Marianne Räf
Fint poem om en figurativ lek å
en helt oemotståndlig teckning!!
2016-05-08

    ej medlem längre
Spännande titel!! Tycker texten är väldigt ömsint, men ändå en smula retsam.. (När figuren inte helt kan frigöra sig) Texten är öppen för många tolkningar och jag gillar det!
"figuren kommer ut ur mig

den sliter sig loss hoppar ut

landar på mitt vita papper

nu kommer den inte loss mer"

2016-05-08

    Peter Söderqvist
Härlig ny vinkling.
2016-05-08

    ej medlem längre
Vilken underbar text...och vilken fin bild.
2016-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP