Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I tvångsmässigt Celibat.


Moment att minnas


Väntar, här, stilla på Nånnting.
Tittar ut på Himlens blåa berg.

Känner Draget från de många, i
Vinden, vilken når in i hjärtat.

Rundar mina marker med Tanken;
Söta aromer trollbinder tungan.

Det är, rätt, längesen jag såg till - -
Den Andre Mannen! Var är han, nu?

Den Förste, - de flesta flickors favorit, -
eldar i mig, dagligen, glödande kol !

Han lär, annars, ha fullt upp med
å bemöta djävuls-horans Åtrå ! --

Pilska, reste vi oss ur Vattnets grå
skyddsrum å intog Världen, nakna!

Det är ett Moment, jag minns.
Tror det var vid Genesarets Sjö!

Nu, då jag är i tvångsmässigt Celibat, -
lever jag på fina minnen av 'det-där' !






Fri vers av Marianne Räf
Läst 358 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-05-12 17:02



Bookmark and Share


  bumerang
Fastnar för dina uttryck
"Rundar mina marker med tanken"
- fint.
Förstår annars budskapet.
Det var då!!
Fast nu är nu.
2016-05-13

  Solstrale VIP
Vardagapoeten med bravur vilken tur,,, för oss läsare! ;)
2016-05-13

  ULJO
Håller med Senta. Du är enastående att få vardagsbestyr och vardags melankoli att bli fantastisk poesi
2016-05-12

    Elisabeth Nilsson VIP
För din skull hoppas och tror jag på kärlek för dig.
2016-05-12

    ej medlem längre
Du är en mästare att beskriva situationer i diktens form!
2016-05-12

  överlevaren VIP
Hoppas framtiden bjuder på lite pirr och kärlekens sötma!
2016-05-12

    Dan Myrbeck
Tvångsmässigt
är aldrig bra..
2016-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf