Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale


När minnena hopade sig sprack jag

 

 

ögon stretar med bilder från då jag

vill framkalla ett nu som försvinner

in i det gamla som äter min poesi

slickar bort all den ljuva sötma du ger

 

 

ligger på golvets kalla plastmatta

tårar som inte går att få stopp på

det är svårt för dig att förstå allt nu

som sker med mig och du vet inte

 

 

jag sprack sönder framför dina ögon

som stretar med bilden från detta nu

du håller om mig till sist och kramar mig

att önska mig hel spär bara på traumat 

 

 

när jag förlorar fotfästet i nuet blir du rädd

du vet inte vad du skall göra men du stannar

kramandes min själ likt vågor renar de mig

från allt ont som nådde mig där och då

 

 

i den kylslagna kvällningen går vi en promenad

som leder mig hem och fyller matkassens bredd

vi älskar och lyckliggör varandras sinnen totalt

men jag är på min vakt för ännu en våg av sorg

 

 

det kommer över mig minnen som slukar mig

demonen monstret i det som andra gjort mig illa

kronifierat P.T.S.D betyder skadan är irreparabel

jag ska, du ska, vi ska hantera vågorna av sorg

 

 

ingen ledning ingen förberedning ingen loggbok

vi måste hitta vägen ut och in i varandra själva

du kommer till mig och jag möter dig vi finns

vi bråkar aldrig med varandra det är ett mirakel

 

 

likväl kommer det ibland över mig likt en flod

tårar som inte går att stoppa tillbaks blunda för

du är så tapper sitter där med ditt hjärta öppet

visar mig hur hel en människa kan vara och fri

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 274 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-05-15 11:05



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Underbar poesi.. Jag läser och tar in dina ord.. Det är så sorgligt fint att läsa dig.. Tack..
2016-05-16

  Fem hjärtan VIP
Skönt att du har någon som står kvar och tar emot när det svåra sköljer över dig.. Jag tror också att mycket blir bättre med tiden.. även om bakgrundsbruset från de svåra åren lever kvar så lär man sig leva med det..
Kram
2016-05-15

  walborg
I trygghet tillsammans kan man bära det svåra
2016-05-15

  Marianne Räf
Känner igen från Trauma i min Ungdom.
Ge inte upp, det löser sig å allt blir bra,
igen ! Kram Solstrålen.
2016-05-15

    ej medlem längre
Texten är bra.
2016-05-15

  mike irow
....den är vackert mångfacetterad
innehålsrikedom som slåss
i ett scenljus
med. kambrisk sång...
2016-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP