Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Språkliga möjligheter.


Lyriskt Incitament


Såsom en slokande
blomma, mitt
huvud nickar
mot bröstet. --

Vill smaka Poesi,
likt den godaste
kaka till det
varma kaffet!

Hjärnan jobbar
som besatt --
på att söka efter
lämpliga ord :

Motorbåt, sällskap,
fundamental, ivrig,
sömngångare, krona -
trevnad å ring ....

Språket torde bjuda
otroligt många
kombinationsmöjligheter
av alla orden !....

Så naturligt, då, att
det uppstår skilda
former av Poesi - i
en sådan Verklighet!

Det finns Utrymme
för - ok - dikter
i all Oändlighet !
Visst, är det bra !?

Den slokande
blomman har
rest sig upp
i Morgonen.--





Fri vers av Marianne Räf
Läst 255 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-05-15 11:53



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
orden ger möjlighet och hopp, den ger en slokande människoblomma kraft att veckla ut sina sinnen mot ljuset!
2016-05-15

  överlevaren VIP
Du samlar näring, sen slår orden ut med din speciella kraft och fägring!
2016-05-15

    Elisabeth Nilsson VIP
Ibland vill inte orden komma. Men så vips, har man ett överflöd att använda sig av.
2016-05-15

    ej medlem längre
Bra att blomman reser sig, det duger inte att sloka när våren är i knoppning...
2016-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf