Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


foto: Lennarth Lindbom


I alla andras hast

 

 

i all hast avslutas allt

i all hast ska det sägas

som aldrig annars sägs

odrägligt druckna av hat

 

 

den skall skrika som skrika kan

den skall ryta tillbaks allt den kan

människor skall håna och hånas

de skall skymfa varandra totalt

 

 

men jag skall sitta på min balkong

med klassisk musik i mina lurar

och dricka mitt te och skriva lyrik

se solen känna vinden vänta regnet

 

 

jag skall leva och jag skall skratta

jag skall ansa växter jag skall vattna

för jag har magiskt gröna fingrar jag

liksom smaragdens glimmer föds idag

 

 

så när de fajtas slåss och bönar om nåd

skall jag helt ovetandes sitta och sola

jag skalla njuta hummelsurr se fjärlin

fäktas med en fluga suga i mig dofter 

 

 

och glömmer någon att jag där finns

då de stör min balkongharmoniska vila

då ska jag bara höja volymen och stila

medan jag skriver vidare och smilar

 

 




Bunden vers (Rim) av Solstrale VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-05-17 20:04



Bookmark and Share


  mike irow
du som kulspruta blommar texter....
i det mest vackra positiva sättet
2016-05-18

  DominiQueen
Tack Din fina dikt, och Din goda essens inspirerar och vitaliserar alltid när Du berättar om livets vackra, valet blir så enkelt då... :-)
DS
2016-05-17

  Solstrale VIP
Verkligen underbart svar kära poetsyster! <3
2016-05-17

  DominiQueen
Ja varför dras ner? Vi väljer var sitta, var vara, var medverka, var rikta vårt fokus. Jag gör som Du, jag väljer också naturen och lyckan, så får de hålla på...

Mera humlor och sol och skön musik till Dig vackra på balkongen upphöjda Gudinna ;-) Njuuuut.

PEACE & LOVE
LoveLight
~ DominiQue
2016-05-17

  Mr_Solstråle
Helt underbar =)
2016-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP