Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kvälls - & - nattbok.


Mörkrets Fågel


Mörkret kommer å landar,
som en blåsvart fågel, ~~
där utanför mitt tjäll.

Tittar in med gula ögon,
- som upplysta fönster
på andra sidan av
ekedungen, i backen, som
begravs under fågelns vingar.

Jag har ätit nåra oliv-digestive-kex med
Bregott grön å lite Svennes dillkaviar.
Smakar gott i magen tillsammans med
Haribos lakritsnappar å en banan !

Känner mig hemtam med tavlor å trevliga
affischer, härhemma. I radion spelas låtar.

Sjunker in i Stundens mjukhet.
Magneten suger i mitt bäcken.
Andan dras emot Underjorden.

Ingenting känns viktigt, -- endast Livet;

Det brusar, varmt, i mitt blod - å
susar ini min skalle. Jag andas
majluften å undrar vad jag ska
skriva, nu, i kollegieblocket. --

Se, Himlen: Fågeln, vänd mot väst... - lyfter. ~~ ~





Fri vers (Fri form) av Marianne Räf
Läst 307 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-05-21 03:59



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Fint rätt igenom, bra!
2016-05-21

    ej medlem längre
Gillar den här väldigt mycket.

"Sjunker in i Stundens mjukhet.
Magneten suger i mitt bäcken.
Andan dras emot Underjorden."

Briljant!
2016-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf