Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN FEMTIOÅRING

en femtioåring värd att uppmärksamma

kulturrevolutionens röda flamma

jag fick mitt första ex i puberteten

när många sjöng om solidariteten

jag såg presenten som en dyrbar gåva

min far var omtänksam, det vill jag lova

fast han var sosse köpte han "den röda"

till sonen, som sin insikt ville göda

 

och jag ska aldrig glömma bort den gången

jag satt där med min gåva på balkongen

en hälsning från kulturrevolutionen

och österns röda massor angav tonen

 

LARZ GUSTAFSSON 160530

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 585 gånger
Publicerad 2016-05-30 15:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP