Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Tänk att få vakna

jag vaknade tidigt

av att solens strålar försökte

ta sig  i genom persiennens springor

det glittrade så vackert

kände inte för att vända på mig

somna om

som jag så ofta gör

jag steg upp

såg ut genom altan dörrens fönster

och den magiska morgonen

en kopp kaffe gör mig gott

en bra början på dagen

i dag ska vi som varit med i pilgrimsgruppen

ta en promenad denna ljuvliga morgon

Jag ska vara med

det har inte blivit av tidigare

nu är det dags

trevligt att vandra tillsammans

jag ska vara med alla dagar

jag inte är dagmatte

till mina fyrfota vänner Alba och Ida

två underbara dalmatiner

mina trogna ärliga vänner

ljuset solen skänker mig ny energi

kraft att ta tag i vardagen

glömma stöket  bråket den höga musiken

som är här ganska ofta

det sista året

i dag ska jag njuta

glädjas åt att det kommit virke

till altanen som jag och grannen till slut

kommer att få

det är snart en månad sedan den gamla revs

jag längtar efter att kan stiga ut på altanen

utan ett stort steg

som får det att göra ont i mina fötter

sitta med en kopp kaffe i solen

en tidig morgon

läsa skriva bara vara

det är så jag vill ha det

inte behöva vara rädd och orolig

över vad som ska hända när helgen kommer

en stökig helg

så kommer den som bor i den stökiga lägenheten

att vräkas

det har varit många klagomål

så nästa gång går det inte bara att skratta

och le när tillsägelsen om att dämpa sig

inte tas på allvar

i dag ska jag njuta av dagen

av att vara tillsammans med mina vänner

på en morgon promenad

ta vara på det som bjuds mig

 

anits 2 juni 2016




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 378 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-06-02 06:22



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Hoppas dagen blev som du ville...
2016-06-05

  Lars Hedlin
Underbart att få vakna just så vännen:) kram
2016-06-03

  Eva Helene VIP
Så fint, hoppas det blev en sådan dag som du önskade dig!
2016-06-03

  Fem hjärtan VIP
Du skriver så fint ..! Hoppas att du fick en fin dag! Kram
2016-06-02

  Niliboy
Ja, morgonen är skön att uppleva å du berättar så fint!
2016-06-02

  Bibbi VIP
Tack för Din fina berättelse!
2016-06-02

  Anya VIP
Texten känns hoppfull. härligt med promenad med vänner. Skönt att det händer något med altanen.
2016-06-02
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP