Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


UTAN POESI I TRE DAGAR FÖRSMÄKTAR JAGET

 

 

jag har inte varit någon stans

annat än hemmavid och vilat

haft vänner, barn omkring mig

ätit gott promenerat så smått

druckit goda drycker av olika slag 

varit mig själv rättvis somnat i tid

 

men nu så uppdagas abstinensen

utan poesi i tre dagar försmäktar

jag i denna världen så här är jag

 

den stilla dagens sus mot kind en vind

så mjukt ljumm så sinnet vibrerar kärt

lundens grönskande prunkande vackra

varje del av kroppen faller där in i fröjd

inte ett moln på himlen jag ser svalor skriar

 

 




Fri vers av Solstrale VIP
Läst 297 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-06-05 18:44



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Roligt att poesi betyder så mycket för dig! Jag citerar ett av mina ordspråk:

Lös enkel biljett till poesins förtrollade land!

2016-06-09

  Marianne Räf
Ja, bevare mig väl, för en längre
"semester" från diktandet! Men,
det kan nog va´nyttigt med en
tids "Träda", ibland. Man behöver
vila poetnerven, då å då, när den
är ansträngd. Å, kommer igen
som bara den ! Härligt, det !
2016-06-06

  Marita Ohlquist VIP
Att skriva och läsa andras texter är en viktig del i livet!
Bra förmedlat.
2016-06-06

    Peter Söderqvist
Härligt poesibejakande text.
2016-06-06

  Fem hjärtan VIP
Förstår dig så väl :-)
Det är beroendeframkallande ..:-)
2016-06-06

  stig wikman
FINT.

Ja poesin är svår
att lägga åt sidan.

Kram Å Applåd.
2016-06-05

  ULJO
Svårt att skriva i sommarvärmen. Men du fick till det. Bra.
2016-06-05

    ej medlem längre
Kontrasten mellan den lite mer vardagliga men ändå vackra delen, till den mer lyriska högstämda - väldigt poetiskt! en dikt med många bottnar.. :-)
2016-06-05

  Öknens Ros VIP
utan poesi vore livet en skatt fattigare...
2016-06-05

  Stefan Viljehammar
Att skriva ÄR vanebildande.
2016-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP