Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En radioskugga på himlens spel ett skådespel


Fallande rörelse

Regnet

hade följt med mig hela tiden
en riktning
går mot ett mål

Inget lugn
oro plötsligt som smugits sig på
där

Förändringens början
blandar sig med molnen

Bly gråa moln rör sig
över himmelen

Formerar sig
som att försöka
trolla bort dagsljuset
en smidighet

Går omkring där
passerar förbi
kommer och går
går runt på samma ställe
fram och tillbaka
hit och dit

Sen bara försvann
allt stilla

Kvällens vackraste scen

Skymningen föll hastigt
som kallnad lava




Fri vers av Karina"Kia"
Läst 408 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-06-05 19:49



Bookmark and Share


  Peter G VIP
Härliga bilder där himlens skådespel står i centrum!

regnet och skymmningen blir skådespelets främsta aktörer!

Vackert!
2016-06-12

  Rise Little One
Vilket levande regn du skapade med din poetiska penna. Bravo vännen!
2016-06-10

    Dan Myrbeck
Bra skildrat hur våra känslor och stämningar växlar.
2016-06-09

  Lars Hedlin
Starkt i kommande avrundning på en mästerlig Dikt!
2016-06-08

  Inkarasilas
Vilket underbart avslut, hur regnet stelnar hettan, ja jävlars vilken bild du målar där, det blev sotsvart på en sekund. Mäktigt
2016-06-07

  Marita Ohlquist VIP
Fantastiskt bra text som förmedlar både det inre och det yttre!
Härliga avslutningsrader.
2016-06-06

  ULJO
Efter regn öppnar sig din vackra himmel i både ord, bild och känsla
2016-06-06

  Bibbi VIP
Tack för detta så fina!
2016-06-06

  Fem hjärtan VIP
Tack för en underbart vacker dikt med mycket känsla ! Du skriver så bra!!
2016-06-06

  Blomma-Stjärna VIP
du har skrivit kvällens vackraste!
2016-06-05

  Nils-Robert
Instämmer i Mickselas kommentar
2016-06-05

  lila fjäderblomman VIP
En härlig spänning du bygger upp här. Så skönt det känns när stillheten kommer. Ser hela skådespelet och känner det inom.
Svalkande och vackert slut.
2016-06-05

    ej medlem längre
Du skriver här om regnet så att jag nästan känner fukten i luften. Dikten har ett underbart vackert slut.
2016-06-05

    ej medlem längre
"Inget lugn
oro plötsligt som smugits sig på
där"
Bra gestaltat av inre oro med hjälp av naturfenomen.. Och jag häpnar över slutraderna som är verkligt poetiska och en fin kontrast till oron.
"Kvällens vackraste scen
Skymningen föll hastigt
som kallnad lava"
Den fallande rörelsen följer med genom hela texten. :-)
2016-06-05

  Quasimodo
En fin dikt med känsla för skiftningar både i känslan och med naturen, att vi får allt och får leva med det, tack!
2016-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Karina
Karina"Kia"