Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gruvligt bo

Det gruvas och grävs
maler och mol
inuti

Glädjen - en lättskrämd fågel
har lämnat sitt bo
idogt byggt
troget bebott

Likt en gökunge har gruvliga
grävliga
molande malar flyttat in

Att vräka å bygga igen
med trygghetslarm
övervakning och pickadoller
Vilken fågel står då ut?

 




Fri vers (Fri form) av Zingo
Läst 595 gånger och applåderad av 18 personer
Utvald text
Publicerad 2016-06-10 10:38



Bookmark and Share


    Diskmaskinsdiktare
Spåkljuden, rytmen, molandet ger känslan som orden berättar om. Starka bilder och avväpnande pickadoller!
2016-06-19

  Peter G VIP
Fint skrivet om hur glädje blev till oro!

En välskriven och väl genomtänkt text med spännande ordval, får det att svänga lite mer!

Grattis till Utvald Text!
2016-06-15

  Terapipoeten
Gillar också den här dikten! "...gruvliga grävliga molande malar..." :-)
Och pickadollerna! :-D
2016-06-11

    samole
Häftigt språk!
Gillar dikten!
2016-06-11
  > Nästa text
< Föregående

Zingo
Zingo