Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Midsommarljus

Du ljuva sommarstund
då natt och dag är lika
där stjärnhimlens ljus
gör kärlekspar så rika

Du lyser över gläntan
där sommardagen står
och ängens alla älvor
bär blommor i sitt hår

Du flyger över ängarna
där prästkragar står
och kärlek kan frodas
kring älvdansens spår

Du spelar fritt i vinden
en vacker kärlekssång
och sommarens dans
är fröjdefull och lång

Du skimrar vid träden
och kastar fagert ljus
näcken får sin kärlek
vid forsens milda brus

Du visar dig vid havet
där vågorna får fart
vid horisontens rand
känns livet underbart

Du värmer fruset sinne
och lindrar allt besvär
när morgonen vaknar
är sommarkänslan här

Du nalkas så långsamt
men går så hastigt bort
din tillkomst har värde
fast underbart är kort

Din närvaro bär salighet
blott för en liten stund
den kärleksfulla natten
slumrar snart sin blund

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 733 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2016-06-14 03:20



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
O, så vackert...tyvärr är denna tid så kort...
2016-06-18

    ej medlem längre
Fin beskrivning om den korta tiden i midsommarljuset, alltför fort går blomningens tid ifrån oss.
2016-06-17

  Kjell Åhsberg
Utmärkt sammanfattning av midsommartid..
2016-06-15

  Linda CH VIP
Trolskt vacker sommarpoesi full av ljus och skönhet.
2016-06-15

  Ljusletaren
Vacker och en vacker bild också/ kram
2016-06-15

    ej medlem längre
Vackert berörande skrivet
2016-06-15

  Ninananonia VIP
Tycker om din berörande dikt…
2016-06-14

  Ingrid Trolle
En underbar dikt
om den ljusa härliga
tid då kärleken bärs
på naturens skönhet
2016-06-14

  M.Eta
Vacker sommarpoesi!
2016-06-14

  louisegirl
Ljuvligt vackert diktat...Poesi på högsta nivå...Applåder!
2016-06-14

    Dan Myrbeck
Finstämt vacker..
2016-06-14

    ej medlem längre
Underbart vackert om just den här tiden på året. Bravo!
2016-06-14

    ej medlem längre
Gripande och berörande vackert!
2016-06-14

  Karina"Kia"
Vilken lysande dikt och på rim,vilken rytm du förmedlar om den ljuva sommartid,som värmer oss gott med sina ljusa kvällar och nätter men ack så för kort!
Stor Applåd!
2016-06-14

    Elisabeth Nilsson VIP
En underbart vacker hyllning till Midsommarnattens magi, i ljusets tecken.
2016-06-14

  Marita Ohlquist VIP
Fin hyllning till en magisk natt!
2016-06-14

  Marianne Räf
Härligt fint om Midsommartid. Trevligt,
med inslag av älvor och Näcken, med !
2016-06-14

  WyS VIP
Vacker känsla!
2016-06-14

  anits VIP
Så vackert och målande skaldat!
2016-06-14

  agneta pichler
En vacker stillsam dikt
sommaren så ljuvlig
tack för vackra rader

Bokmärker <3
2016-06-14
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO