Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ANDNINGSHÅLET

ge mig ett andningshål

när allting störtar samman

för syre till mitt bål

som håller liv i flamman

ge mig en ny oas

när torkan bränner strupen

när drömmen gått i kras

och brutus är förlupen

 

 

en sista man på skansen

gör ingen sommar alls

dansar du sista dansen

med snaran runt din hals?

en man är ingen klippa

en man är ingen ö

så lyssna nu, agrippa

för allting verkar dö

 

 

slå upp ett andningshål

hur ska en kraftlös orka?

jag har ett säkert mål

men tynar bort av torka

ge ig ett andningshål

råd bot på syrebristen

jag fick mer än jag tål

så här på morgonkvisten

 

 

LARZ GUSTAFSSON  16/6 2016

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 278 gånger
Publicerad 2016-06-16 12:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP