Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto:Lennarth Lindbom medfotograf Solstrale…


VILSNA HUMLOR

 

 

omstrukturerade flygrutter tär

på humlans frihetsflykt idag

fyra gigantiska hus kom ivägen

hur ska humlan nu hitta sitt

 

men så fann de mig ha gjort

en balkong så tät av blomster

där de stannat och ätit en bit

på väg hem till sitt lilla bo

 

och nu har de startat en charter

som i  linjeflygets historia finner

en landningsbana upplyst av lyktor

sjunger hyllning till mina blomster

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-06-17 09:45



Bookmark and Share


  Fem hjärtan VIP
Så fint diktat om dessa gulliga nyttodjur!
2016-06-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Fint diktat om dessa ovärderliga små, som ser till att blommor blir till.
2016-06-17

  M.Eta
Så fint, vi får vara tacksamma för humlorna som pollinerar våra blommor!
2016-06-17

    ej medlem längre
Så fint att dessa humlor hittade en fristad på din balkong. Man känner kärleken till naturen i dina ord.
2016-06-17
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP