Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till ett födelsedagsbarn som älskar vita rosor.. Ann


Vit ros

Doften av en vit ros
Vanilj

Vita moln mot blå himmel

Dina ögon
ser du mig

Sommarens dofter
fyller alla sinnen
Hösten kan ge mer
Avtryck
Skiljer sommaren
skuggor

Vindens vinande
svalare

En ros vit som snö
doften i minne

Vissnar aldrig dör




Fri vers av Karina"Kia"
Läst 682 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2016-06-19 00:31



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Underbara dofter i både text och form
2016-07-11

    ej medlem längre
Det är så dofter stannar i minnet. Ljuvligt att samla rosenblad i en skål och dofta länge på! ;)
2016-06-25

  lila fjäderblomman VIP
Vacker födelsedagsdikt! Mmm känner doften av ros och vanilj. Njuter!
2016-06-23

    Dan Myrbeck
Fina ord till Ann!
2016-06-20

  Anya VIP
Jaa rosens karaktär finns i alla årstider...tänker jag när jag läser. Vackert med en fin rytm. Tycker om doften av vanilj.
2016-06-20

  Peter G VIP
Skönt somrig och mycket vacker är din dikt!
Varm och upplyftande att läsa!


2016-06-20

  lodjuret/seglare VIP
texter är till för att läsas, att de kommenteras ibland kan ju vara ett uttryck eller utlopp.
En själ skall ha kropp,
en buske sin rosenknopp
några känslor tanken sin
ordens själ är ändå min
om än texten inger hopp.
2016-06-20

  Marita Ohlquist VIP
Ljuvlig text att läsa tidigt en måndagsmorgon!
Tack för den.
2016-06-20

    ej medlem längre
Så mycket skönhet det finns i dina ord. Färger, dofter och stämningar.
2016-06-19

  Blomma-Stjärna VIP
dikten lämnar spår av både ros och snö -
och sommaren ler med vita moln
och luften doftar vanilj
- tack för dikten, den ger glädje!
2016-06-19

    carinamnm
Det vita, så rent och oskuldsfullt, vackra ord fulla av hopp!
2016-06-19

    ej medlem längre
Vilken helt underbar dikt.. Rymmer så många förnimmelser.
Först sommaren med dess lätta doft av vanilj och moln. En intensiv längtan.
Sedan hösten, som du målar både klar och mättad. Dikten är som ett blad i ett herbarium.
2016-06-19

    ej medlem längre
Starka vackra ord. Berör mig ända in i hjärtat att läsa.
2016-06-19

  Nils-Robert
Vacker poesi. Njut av dikten!
2016-06-19

  Jeremiel
Många ljusglimtar kapslas varsamt in för att tas fram när behovet finns.
2016-06-19

  Quasimodo
Här vandrar dofterna över moln och himmel, genom sommar och in i höstens mörkare tid, men dofterna vissnar aldrig, fint här!
2016-06-19
  > Nästa text
< Föregående

Karina
Karina"Kia"