Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SOM EN SMEKNING ÖVER KIND

Över åkermarkens grönska
himlakupans blåa valv

luften fylld av lärkans drillar
över åkerfältens mark


Genom gräsets gröna matta
staren letar efter mask

och i björkens höga spira
glädjer koltrasten med sång


Humlan söker sig till blomman
där som nektarn väntar god

och en fjäril fladdrar ivrigt
över blomsterängens prakt


Solens värme som ett famntag
som en smekning över kind

över hela nejden silar
sommarns ljumma sunnanvind


Här känns gott att sitta stilla
bara lyssna, känna, se


© Palett




Fri vers av Palett
Läst 595 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2016-06-22 17:09



Bookmark and Share


  dansamedvargar
Ser inom mig sköna bilder av din ljuva gåva i skrivandets konst!

2017-09-12

    ej medlem längre
du e bra på naturlyrik. men varför har du inte skrivit sen i juli?
2016-10-12

  Anya VIP
Fint...så mindfull text.
2016-07-14

  Rise Little One
Sinnen mår genast bättre mha din underbara ordtavla. Tack vännen!
2016-07-13

  aol
Underbart skaldar du här om sommaren som omsluter oss milt och ömt, helt klart ett fint bokmärke,
2016-07-13

  Lindha W Gustavsson
Beskrivning av en underbar ljuvlig svensk sommardag - mycket fin läsning!
2016-06-25

  Bo Himmelsbåge
Fin o känslig sommarsmekning
över sommaräng o lid
Vi känner att vi lever i signad
mognadstid
Här är gott att vara
under grönskans tak
o aldrig vill vi sova
i midnattsljusets vak

Härlig hyllning till midsommaren!

2016-06-22

  Kattfot
Så vacker sommardikt. Du målar med ord så det blir som en tavla. Glad midsommar Palett.
2016-06-22

  Marita Ohlquist VIP
Med fina penseldrag målar du underbara bilder från vår natur!

2016-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Palett
Palett