Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Eldsjö

Havet ger igen

En Eldsjö

Vindsjälen ger ett liv
hjälp dom som behöver dig

Strid..........besegra

Vilddjuret

Som stormar upp ett hav




Fri vers av Karina"Kia"
Läst 449 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-06-23 00:22



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Vild och levandes....
2016-07-11

  lila fjäderblomman VIP
Dramatiskt! Tycker om! Alla har vi ett vilddjur inom oss som behöver tämjas.
2016-06-23

    Dan Myrbeck
Bra om vår tids
ondska.

(Min tolkning)
2016-06-23

  Blomma-Stjärna VIP
Starka känslor läser jag in och en kamp
(tänker mig ett litet barns vrede och mamma som hjälper barnet att härbärgera sina känslor - - - men det kan vara så mycket - kan ge olika tolkningar här...)
Gillas!
2016-06-23

    ej medlem längre
Älskar de tre första raderna! Vind, eld och hav blandas... Jordisk och själslig.. Kontrasten mellan vildheten i havet och den stilla vindsjälen som symbol för livet. :-)
2016-06-23

    ej medlem längre
Mycket tänkvärda rader... hos mig etsar sig orden fast när du skriver:

"Vindsjälen ger ett liv
hjälp dom som behöver dig"

2016-06-23

    ej medlem längre
Så mycket som sägs mellan dessa starka nakna rader - tycker mycket om detta!
2016-06-23

  Marita Ohlquist VIP
Det finns så mycket ondska som bör besegras!


2016-06-23

  Nils-Robert
De onda tankarna måste alltid besegras med kraft och energi.. Bra diktat.
2016-06-23

  Quasimodo
Nästan omöjligt att tämja, ibland får man bara följa.
2016-06-23

  Peter G VIP
En text som jag känner är tyngd av allvar.
En dikt med bibliska förtecken, eldsjö är väl något som förekommer där och "däri ska vildjuret brinna"

Jag tolkar din text som en kamp mellan ont och gott, en uppmaning att stå upp för det goda!

En kort text med mycket innehåll!

Bra skrivet!


2016-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Karina
Karina"Kia"