Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Morgonstund

sovit dåligt

det spelades hög musik

någonstans i huset

glad jag köpt öronproppar

som dämpade ljudet något

jag vaknade ändå som vanligt mellan klockan

fem och sex

låg en stund och njöt av att det var tyst

steg upp drog upp persiennen

såg ut över nejden

plötsligt förstod jag 

i vilken lägenhet det spelats hög musik

allt skräp som låg nedanför den personsens

altan

gjorde mig kaffe öppnade dörren mot altanen

kände den friska klara luften

strömma emot mig

såg ut över  vårt område

det var tyst och lugnt

jag njöt av att stå där

en bit över marken

kände mig trygg

det var länge sedan

hämtade en kopp kaffe

som jag drack där ute på altanen

innan livet började ta fart

med alla ljud som hör ett samhälle till

det blåste en aning

häggen och björkens grenar

vajade i den lilla vinden

solen gjorde sina försök

att tränga genom molnen

för att hälsa den nya dagen

välkommen

 

anits 24 juni 2016




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 245 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-06-24 08:35



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Så skönt att du ändå kan hålla humöret uppe och njuta av dagen...
2016-07-02

    Dan Myrbeck
Bra beskrivet!
2016-06-28

  Fem hjärtan VIP
Underbar berättelse..! Hoppas att du fick en fin dag!
2016-06-25

  Niliboy
Fint du berättar. Det är så roligt att läsa. Hoppas du får en fin helg!
2016-06-24
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP