Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


SJÄLALJUSET

 

svarta blad faller ned i mörker

där ingen kan finna dem igen

där ligger de och vissnar tysta

ingen märker någonting av det

 

ovanför bergets mörka tunnlar

har en flock människor byggt hus

de äter skrattar och mår gott ihop

de har funnit själaljuset i varandra

 

allt medan krafterna fylls på inom

var och en av dem i skratt och kärlek

blir själaljuset starkare och starkare

det når ned i mörkret till det svarta

 

plötsligt som i ett mirakel slår gnistor

livet väcks i bladens nerver som spirar

inne i berget börjar ljuva sånger bildas

de lyhörda fångar dem sätter ord till dem

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 244 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-06-26 14:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP