Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rabatterna

Ständigt föränderliga är rabatterna
varje vår väntan
vad har klarat vinterns köld
vårvinterns frystorka
brännande vårsol

Glädjen i återseendet
de trogna ständigt återkommande
några nykomlingar som klarat första vintern
och saknaden efter rosen som dött

De svarta stammarna som står kvar
som anklagande pekfingrar
hoppas och väntar länge men
nu är det så den är borta
vad skall vi fylla tomrummet med?

Samma känsla med vännerna
några lämnar oss
och tomrummet fylls sakta av nya vänner
men saknaden och minnena består.




Fri vers (Fri form) av Annaemi VIP
Läst 469 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-07-06 09:54



Bookmark and Share


    ej medlem längre
I texten har Du upprättat telegrafen mellan naturen och människan och Du gör det på ett sätt att hjärtat faller in bland orden som frigör minnen. Jag som just nu sitter i "Voltaires trädgård" känner igen mig.
2016-07-06
  > Nästa text
< Föregående

Annaemi
Annaemi VIP