Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


DEN VILDA ÅKERBLOMMANS DOFT

 

ljuvliga 

stolta

starka

 

slingrande

rödvioletta

rosenskira

 

ingen vet

vem du

är nu

 

uppenbaras

endast doften i

solnedgången

 

förför mig

för mig bort

mot horisonten

 

busschauffören tvärbromsar

åker ut över fältets grönska

krossar markens blomster

 

människorna kastas ut i natten

bland de doftande åkerblommorna

den röda bussen försvinner i ett hål

 

ingen skriker ingen ropar på hjälp

alla somnar på fältet av drömmar

en egensinnig människas lasts fel

 

han förfalskade sitt bussförarkort

tänkte på sin inkomst utan ansvar

åkerblomman frodas av människor

 

den förför dem får dem att somna in

nästa vår kommer den att blomma

som aldrig förr mättad av förlust

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-08-06 14:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP