Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ÄNNU ETT TRASIGT REDSKAP

tack min Gud, för vad som varit

tack min Gud, för vad som är

för besvikelser som farit

och den frid som nu är här

tack min Gud, för denna dag

och tack för vad som komma skall

tack för att Du kan bevara mig från fall

 

 

jag har alltid känt för petrus

han som var så impulsiv

han som ville väl men ställde till

med fiasko i sitt liv

jag har känt för tordönssönerna

som ville kalla ner

himlens eld över samarien

på farisémanér

 

 

det var ofullkomliga

och rätt besvärliga, som jag

som Du, Herre Jesus Kristus

plockat ut att bli Ditt lag

ingen superfemma

inte någon religiös elit

men att använda det svaga

är Ditt signum och gebiet

 

 

LARZ GUSTAFSSON 1278 2016




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 241 gånger
Publicerad 2016-08-12 15:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP