Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TABUTERROR


det finns sånt man inte får kritisera
man riskerar att bli åtalad då
annars uppmanas man att protestera
allra helst mot allt det gula och blå
det finns ting man inte bör debattera
locket på och sedan ingeting mer
men jag måste, för att inte krevera
så jag tittar upp när ni säger "ner"


alla ska berömma kejsarens kläder
men problemet är att de inte finns
han står naken där bland barn, mödrar, fäder
H C andersen skrev sagan, ni minns
och den utspelar sig i staden gävle
och den utspelar sig här i vårt land
en modern version av kejsarens kläder
ett imperium byggt på lösan sand


LARZ GUSTAFSSON 13/8 2016




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 193 gånger
Publicerad 2016-08-13 19:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP