Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Feberdrömmar och Under.


Dygn med drama


Väntat på att
svalkas av den
blå Skymningen.

I Gårdagskvällen låg
jag i feberhetta å
med täppt v. näsborre.

Vita hundar
rasade i min
stökiga bädd !

Deras svarta
tänder emot min
bomullspyjamas!

Jag var 'Dödens
lammunge', ---
trodde jag.

Men, dygnet rullade
förbi å jag är,
fortfarande, - vid liv !

Iskallt vatten över
hela kroppen - å
febern flyr sin kos !

Å, lavemang
med vattenslang --
gör sitt åt nöden.

Det verkar som att
jag håller på å
få nya tänder !!

Varit tandlös, länge,
så ett nytt garnityr
vore verkligt välkommet !!






Fri vers av Marianne Räf
Läst 330 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-08-19 19:51



Bookmark and Share


  Zandor
starkt...
2016-08-22

  överlevaren VIP
Febern härjar...jobbigt!
2016-08-21

  ResenärGenomLivet
I feberyra verkar allt kunna hända...krya på dig...
2016-08-20

    Elisabeth Nilsson VIP
Sorgligt men med galghumor, som jag gillar!
2016-08-20

    ej medlem längre
Starkt, och med en gnutta humor!! En text som rymmer både det abstrakta och det konkreta (ett bra exempel är de drömda tänderna mot pyjamasen) fint!
2016-08-20
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf