Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Norrskenets grönska

Det skedde i syd,
men natten liknade den i nord.
Vinterns måne delade sitt ljus
med norrskenets grönska.
Stilla lugn på kall himmel,
kosmos mystik bortom sinnet.
Det som såg tillbaka på mig i spegeln,
var en människa från nord
som önskade sig syd.
Jag såg aldrig en vit kvinna,
endast en kvinna
med döden liggandes vid sin säng,
livet som hånade hennes väg.




Fri vers (Fri form) av Midnight
Läst 359 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-08-21 16:06



Bookmark and Share


  K.S. Sollenhag VIP
Jag önskar mig syd.

Mycket fin dikt.
2017-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Midnight
Midnight