Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GRYNINGSLJUS

där går en stig

tillbaka till barndomen

och den är täckt av torra barr

där går en annan in i ungdomen

till tonerna av elgitarr

men den jag går på är som gryningsljus

växer i klarhet pö om pö

tills jag står hemma i min Faders hus

och jag ska aldrig nånsin dö

 

 

så många villovägar

villospår

men Herden leder mig var dag

Han vakar över alla Sina får

som lever i Hans välbehag

och mina fötters lykta är Hans Ord

ja, det är ljuset på min stig

så många fällor lurar på vår jord

men jag har frid trots nöd och krig

 

 

du tycker stigen är för smal för dig

och autostradan lockar mest

så därför väljer du att håna mig

ditt vägval är ett slags protest

vart leder vägen som du färdas på

som verkar trygg och skön och bred?

jo, till fördärvet och fördömelsen

om det kan Bibeln ge besked

 

 

här går en stig som endast få har valt

men vi blir flera år från år

Guds Ande verkar mäktigt och globalt

i takt med att vi Ordet sår

det är en mäktig sådd för framtiden

och evigheten framför allt

vi möter motståndet från samtiden

med jämnmod och som ljus och salt

 

 

LARZ GUSTAFSSON  24/8 2016

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 290 gånger
Publicerad 2016-08-24 13:31



Bookmark and Share


  Blått Norrsken VIP
Starkt och bra!!!

Du visar vad som är viktigt för dig .
En bred och rak väg som du vill gå.
Dikten visar på modighet och självständighet .

Det klingar starkt
2016-08-29

    ej medlem längre
Gryningsljuset sprider sin strålglans över orden...
Mycket vackert!
2016-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP