Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Litar på vissa skrifter !


Fortsättning på Livet ?


Tror att jag kommer från
länderna i Söder.
Har hört om ett eldsdån, -
som par samman löder,
på Andra Sidan Ån !

Sommarnattens blå gud
skyddar mig från fara,
som kunde vecklas ut
å hota mitt Vara, --
skada min nakna hud!

Tacksamt, tar jag emot
den värdefulla Nåd,
som bebådar min rot,
gör jag finner på Råd,
när Allt är svart som sot !

Min Ande klarar av
det mesta, som den bör.
Än, är jag ej i grav.
Får, väl, se - när jag dör --
å gjuter ut min sav, --

- ifall det kommer, då,
fortsättning på Livet ?
På nått sätt å vis, - så
VET jag det, -- står skrivet
i ljuva skrifter -- å

dem tror jag, faktiskt, på ....






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 243 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-08-28 11:09



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
De flesta funderar nog på vad som händer sen...och det finns nog hur många teorier som helst...bra skrivet om att veta vad man själv tror på...
2016-09-02

  överlevaren VIP
Tänkvärd text, ja vad händer framleds?
2016-08-31

  Blomma-Stjärna VIP
om heliga skrifters påverkan på vår tro och vårt tankeliv --- också jag bär på en djupt känd känsla av evighet... men undrar ibland om jag skulle tänka så om jag fötts idag - på 50-talet var det vanligt att man fick läsa aftonbön och gå i söndagsskola
2016-08-28

    Elisabeth Nilsson VIP
Fina funderingar om livet efter detta. Som KattenKin skriver, visst undrar man...
2016-08-28

  KattenKin VIP
Intressant text, man undrar ju ibland hur det blir där på andra sidan.
2016-08-28
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf