Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto på älgen vi såg i en villaträdgård på vår promenad


En dag i taget

gårdagen försöker jag glömma

regnig grå och trist som den var

då var det mina fyrfota vänner

som lyste upp min dag

morgondagen vet jag inget om

mer än att jag ska gå på kyrkvärdsträffen

vara med och bestämma

vilken söndag jag vill vara kyrkvärd

inga sena gudstjänster

nu när det blir mörkare och mörkare

dagen i dag har jag gjort nästan ingenting

det behöver jag inte

inte tidigt iväg till hundarna

ingen promenad med vännerna

ala hade något annat för sig

det var skönt att ta det lugnt

jag virkade en stund

tvättade en maskin

löste korsord

lagade mat

promenaden den tänkte jag ta

när jag gick till apoteket

solen värmde

det blåste en aning

det var nästan så jag inte behövt jackan

medecinen tänkte jag hämta först

sen gå en runda

innan jag gick till affären

det blev inte så

fick så ont i ljumsken

så det blev den närmaste vägen

till affären

jag var kallsvettig innan jag kom hem

kunde sätta mig

och trycka tillbaka bråcket

nu känns det bättre

en kopp kaffe lugnade min oro

så kan det bli när jag tar en dag i taget

 

anits 30 augusti 2016




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-08-30 18:10



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Min mamma brukar säga att man får ta en dag i tagen och ibland bara en halv...men det känns gott att kunna göra allt i sin egen takt...kul att du hann ta fotot på älgen...
2016-09-02

  Anya VIP
Du är så skicklig på att möta det där vardagliga. En fin lunk i texten. Den är så levande...jag känner det som att jag vandrar bredvid.
2016-09-01

    Dan Myrbeck
Fotot påminner mig om en episod när jag var ca 15 år. Vi åkte på fotoutflykt på grusvägarna runt Påskallavik (ligger i närheten av Oskarshamn) med förhoppningen att få se en älg och kunna ta en bild.

Men ingen älg syntes till, och till sist blev vi tvungna att ge upp och åka hem. När vi kom hem, stod en älg i vår trädgård...
2016-08-31

  Niliboy
Härligt att du kan gå på möten å promenera, jag blir väldigt störd bara av att gå å handla.
2016-08-30

  Larz Gustafsson VIP
Mäktigt foto!
Klart coolt!

Ja, just det, detta som Jesus sade att var dag har nog av sin egen plåga och om att inte göra sig bekymmer för morgondagen är viktigt.
2016-08-30

    ej medlem längre
Aj, aj, går inte bråcket operera? -låter jobbigt... Kram
2016-08-30
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP