Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


BARNEN HAR SVAR PÅ KRISEN

 

de sitter i sandlådan

leker i samspel roat

som små profeter nu

har känslornas vishet

 

de har ännu inte krossats

skolans mur av "så är det"

har inte nått dem ännu där

de är fria i tanke och handling

 

vi har inte tystat dem

de skriker högt i protest 

när något är fel för dem

trotsen ger dem rätten

 

en rätt som vi vuxna förringar

en rätt att sjunga ut missnöjet

barnen är de kloka visa föredömet

om än humörets svängning oss stör 

 

vi kan inte försvara våra beslut

när de saknar förskoleplats pedagoger

när lärare saknas som har kompetens

när de saknar mat husrum besparingar

 

vad barnen har för lösning på saken

är den prestigefyllda ej intresserad höra

då du lyssnar till barnet klarheten sjunger

sin ljuva harmoni med samklang i rösten

 

 




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-09-02 08:58



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Ja, vi borde lyssna mera på barnet inom oss - helt klart!
2016-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP