Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
duo in mentes


KNIVEN I HJÄRTAT

 

Måste jag

välja

 

att karva hjärtat

ur kroppen

 

låta det blöda

sakta skrumpna

 

sy ihop såret

med björntråd

 

leva halv på diet

av sorg och saknad

 

medan själen

sakta frystorkas

 

och glädjens blomma

vissnar till stoft

 

strös för vinden

i kärlekens minneslund

 

måste jag välja ?




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-09-05 17:13



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Berörande text...svår fråga...
2016-09-09

    ej medlem längre
En mycket vacker och nyskapande dikt! De konkreta bilderna som länkas samman med de abstrakta symbolerna gör att dikten känns mycket nära och unik! precis i min smak! :-)
2016-09-08

  Magica VIP
Nej, inte välja, men kanske acceptera vissa jobbiga saker? Fast, det är en extremt svår sak att kunna i vissa fall... Stark dikt/text!
2016-09-07

    Dan Myrbeck
Det får vi hoppas att du inte måste!

Berörandebra skaldat.
2016-09-06

  Onomatoprofet VIP
Det enda man måste göra i livet är att dö och välja.
2016-09-05

  Tess74
Aj så smärtsam och stark
2016-09-05

    Jag är fan större än Sartre
Livet är ett helvete som man måste lära sig älska, ty annars blir det inre ett elände att orka med och psykologen självaste Djävulen.

Jag menar; det är komplicerat att vakna varje morgon och försöka välja dag.
2016-09-05

  Marita Ohlquist VIP
Djupa tankar om livet!
Framkallar tankar och känslor.
2016-09-05

  ULJO
Jag gillar denna
2016-09-05

    ej medlem längre
Vem har sagt att livet ska vara enkelt och vem tycker att kärleken bara är på lek.
Vilka fina frågeställningar din text innehåller.
2016-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP