Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


HON SAMLAR BURKAR

 

på kvällen brukar vi mötas

då jag går till affären kort

vi samtalar om allt möjligt

lite om vilka vi är speglas

sakta mot mottagande sinnen

 

hon går ut en stund ibland

för att samla tankarna kring

sin schizofrene makes vara

de har varit ett par i 27 år nu

hjärtat vill så säger hon stolt

 

med handen mot sitt hjärta

säger hon att hon ska till far

hennes pappa ska få dropp

det är hon som sätter det nu

sköterskorna vill han inte se

 

han är en stolt man som vissa

vill inte befatta sig med tanken

hon är tålmodig säger jag vänt

har ett hjärta av guld som blöder

vi vinkar adjö cyklar åt varsit håll

 

hon kan inte arbeta för lön för allt

som kom i hennes vägbana där

maken pappan och det som drabbat

hon delade morgontidningen då

överfölls drabbades av rädslan

 

men det är inte hon som hjälps

hon är den som hjälper andra

samlar burkar för att ge till bistånd

trycker på rödakorsets pantknapp

osjälviskt självständigt målmedveten

 




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2016-09-07 09:07



Bookmark and Share


  tankamann
En god grundsats är att försöka göra så gott man kan för andra, det handlar också om att väl odla den egna personligheten. Fint. Gillas.
2016-09-12

  Feminaz
En dikt om möten mellan människor som gör oss rikare, fint!
2016-09-11

  ULJO
Fint förmedlat
2016-09-07

  Goraxy 89 Orion VIP
Än finns det änglar bland oss !

gillar!!!
2016-09-07

  Annaemi VIP
Fint porträtt av en människa, kärleksfullt.
2016-09-07

  Elias N. Lockne
Solidariteten, kärleken till sina medmänniskor, ge — utan minsta tanke att få något tillbaka. Makt handlar inte om att härska, makt handlar om att tjäna andra.
2016-09-07

  Zandor
vi skulle kanske behöva flera sådana...
2016-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP