Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FYRTIO ÅR SEDAN I DAG

nej, rådhusets klockor

ringer inte för mao tse-tung

han lämnade jordens möda

och strider när jag var ung

i dag är det fyrtio år sedan

hans sista andetag

för oss som vill hylla hans minne

är detta en särskild dag

 

 

så avslutades en lång marsch

den som började i hunan

så avslutades historien

om denne store man

men folket skriver historien

och folket är du och jag

en väckelse växer i kina

den är landets morgondag

 

 

LARZ GUSTAFSSON  9/9 2016

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 244 gånger
Publicerad 2016-09-09 14:39



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Då får du skriva en om Hitler, för Mao var ingen massmördare.
2016-09-10

  objekt3
även omvälvande massmördare behöver sina dikter!
2016-09-10

  ResenärGenomLivet
Fint rimmad minnesdikt...med sikte på framtiden...
2016-09-10

    ej medlem längre
Det är historia det! Tack!
2016-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP