Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


REN IDROTT INTE MER SVETT BLOD OCH TÅRAR

 

idrott svett blod och tårar

bojkott jag vill uppmana till bojkott

jag vill bojkotta idrotten göra slut

med kriminella som kretsar kring idrotten

 

förstår ingen att rensa upp i träsket

se det segdragna krassa verklighetsmakeriet

allt spelmissbruk korruption bedrägeri

blod svett och tårar och all dopningshets

 

OS - byn ledde till naturkatastrof

kemisk invasion i en skör miljö

släkters hem sedan generationer 

skövlades utan ersättning någonsin

 

ville jag detta som åskådare av idrott

höra om våldtäkt, övergrepp, ofredanden

förstå hur tränare utnyttjar sin roll

skapar kaos och trauman hos unga 

 

ville jag se en utveckling av riggade matcher

falska biljetter och stölder av föreningskassor

när det är idrott som jag vill sponsra... NEJ!!!

fattar inte någon hur allvarlig signalen är???

 

jag bojkottar att titta på idrott köpa biljetter

tills politikerna slutar ge miljarder i bidrag

till en urartad kultur som inte skärper sig

som inte kan vara något att se upp till

som förstör idrotten och idrottarens liv

 

jag vill att bojkotten skall väcka alla 

få de som är idrottare att känna stöd 

att deras kroppars sinnens prestationer

är oerhört mycket mer värd än detta

dopning skandaler stölder bedrägerier

för jag vet att idrottare inte är kriminella

 

när politiker plockat bort allt kriminellt

som finns kring idrotten då är jag villig

att sponsra igen och vara publikt stöd

men inte förrän idrotten blivit ren igen

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Solstrale VIP
Läst 136 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-09-09 17:07



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ställer helt upp bakom denna Brandfackla - ojaja, visst!! tack.
2016-09-09

    Dan Myrbeck
Synd om alla som alltid trott
på vår älskade idrott!

Bra brandfackla!
2016-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP