Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag har i dagarna fått hotfullt bemötande för att jag är vän med en farbror. En vän som jag hyllat och värnat om i över femton år. Denna text är kommen ur att någon ser ned på vänskapen, förfular den och problematiserar den. Gör aldrig så!


HJÄRTAT KÄNNER NÖDEN

 

när du råkar se snett på andra

du borde ingen döma

varför tror du att du vet något

som egentligen ingen kan känna till

berör istället dem i verkligheten där

där hjärtat känner nödens smärta

där ingen enda förstår deras lidande

 

men likt otäcka elaka monster

insinuationerna fabulationerna är

skapar skvallret all denna ondska

som stängde dem alla ute från

den fina vänskapens lyktas ljus

 

skvallrets bestialiska dåd till världen

föder fram all denna svärtade smärta

sliter livslusten ur oskyldiga individer

låter dem att övergivna dö ensamma

 

giriga släktingar som ger näring åt skadan

inbillar de sig saker om andras skyldighet

se de själva hastar dock aldrig fram i nöden

för att sträcka en hjälpande hand i stormen

undrar varför föds människor så hjärtlösa tro?

 

i juletid svälj allt av insinuationer och förakt

se till att städa upp invanda tankemönster

där du och andra med dig föder sorg och nöd

för ni tror att ni vet saker och stöttat lögnerna

 

alla sorters människor har rätt till vänskap ALLA

till och med fattiga och utstötta pensionärer

eller förtidspenionärer, utbrända och sårade

så när de då får en enda egen vän i varandra

har ju ett mirakel skett för dem i deras vardag

 

har du provat deras nöd eller suttit i deras sits

har du gått ensam utan stöd eller saknat bröd

ja då borde den veta som inte så har gjort att

det är en ynnest att vänskapens lyktas ljus har nått

där de av en mirakulös händelse vännen fått

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-12-22 10:34



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Skvaller och skitsnack kan verkligen förgifta tillvaron.
2019-12-22

  Bodingen VIP
Fantastiskt vad en del kan lägga energi på att tro sig "veta bäst" om andra, huga!
2019-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP