Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NU SKIFTAR DET

nu skiftar det så sakteliga

nu träder andra färger fram

nu sänker höst sig över nejden

så tyst och tung och allvarsam

nu är det kallt på morgonkvisten

så fryser växtlighet ner och dör

det var förgängelse hos stagnelius

och samma visa här utanför

 

 

var blev du av, du som lyste nattliv

som spred din vår en septemberdag?

en västlig vind blåser genom parken

vid höstens port sitter också jag

hon är som bortblåst, som årets sommar

kvar finns en bildsvit av svart mot grönt

så växlar livet, så skiftar färger

att streta mot är väl inte lönt

 

 

LARZ GUSTAFSSON  13/9 2016

Displaying jhh (2).jpg

FOTO: TONY ERIKSSON




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 318 gånger
Publicerad 2016-09-13 13:11



Bookmark and Share


    ryttarinnan
ord som värmer
2016-09-16

    ej medlem längre
Nu randas snart höstens gyllene färger
omges av kylans stränga kappa
vi kan i husvärmen slappa

:)

2016-09-14

  Larz Gustafsson VIP
Gudinnor existerar inte och har aldrig existerat.
2016-09-14

  Jeremiel
Snart är vinterns kanvasduk.
Till våren nya färger delas ut.

Eftertänksamt, framsynt!
2016-09-14

  objekt3
Det är nog inte lönt :) Men "...ska evigt Gudinna likt stjärna dig se, högt över mig le, och aldrig dig hinna..."

Skörden tycker jag själv mycket om och ser kanske främst hur vi kan fylla förråden fram tills nästa år, i denna tid.
2016-09-13

  Kaptenlöjtnant
Bra, stagnelius gillas
2016-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP