Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Någon sa "vad du pratar mycket" en annan "måste du prata hela tiden" ... Nu var det inte så att jag pratade hela tiden, det var fest vi alla skrattade och pratade om vart annat som man gör på fest, så vad menade människan?


VAD GÖR TYSTNADEN MED OSS

 

någons avund missunnsamhet självförakt

skär sönder nuets bild av verkligheten

paranoia vanföreställning förvrängning

ger en känsla av fara att bejaka instämma

måste därför förtrycka andras sätt att vara

 

tvånget att avbryta döma positionera ned

impulsen att nedvärdera förakta demontera

en stämning som var god raseras med flit för 

att inte kunna unna någon glädjen i samvaron

förpassa andra till den egna inneboende rädslan

sedan tvinga någon till att sluta prata bli tyst

 

omfattande psykning "måste du prata hela tiden"

"du måste älska höra din röst" mässas i ett i ett

så fort någon öppnade munnen eller spelade sjöng

"sluta med det där oljudet" tvärflöjten gömdes

 

känslan överväldigande att tvingas vara tyst

vad gjorde den påtvingade tystnaden med oss

jo den spelar målar skriver sjunger som den vill

 

du som försöker sätta dig på andra har fel

det är ingen psykisk sjukdom att leva att vara:

sin musik sina ord eller sitt måleri eller sitt språk

 

det finns en inre kraft att avstå tystas stoppas

upprätthåll värdigheten i dig du på poeter.se 

musiken spelas på öppna scener som skapas i stan

spela sjung läs tala för dem som vill lyssna till dig

vik dig inte för dem som förtrycker andra STÅ UPP

visa du väljer dem som inte är rädda att bejaka dig

 

dem som utsatts har sällan ett behov att hämnas andra 

hämnd känner den som har blivit påkommen gjort fel

 

 

"medkänsla är en toleransens handling som styrs av vänlighet och förlåtande" cit: Leo Buscaglia

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Solstrale VIP
Läst 137 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-09-23 07:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP