Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


POETENS VIN

 

i den dunkla nattens strider

den skaran skaldar emot nu

det sinne som främst lyssnar

insidans inre fattnings grund

poeterna berör henne i natten

framkallar rysningar visar sin

oändliga frenesi utan något slut

 

sakta tornar känslorna av rus

de förmildrar ångestens grogrund

ett minutiöst noll läge för de flesta 

men för henne är det fest i tystnaden 

den allvarsamma minen har gett vika

leendet sprida om än lite drivet av ruset 

fyller det vita arkets blanka lysande sken

framkallar siluetter av meningsinnehåll

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Solstrale VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-09-23 21:19



Bookmark and Share


  ULJO
vad bra skrivet

2016-09-24

  Blått Norrsken VIP
Men så underbart du skriver .

Orden flätas in och ut i varandra i en underbar rytm . Jag befinner mig i ett rus och är helt trollbunden av din text . Och bilden!!!!! Helt innerligt magisk .
2016-09-24

  Goraxy 89 Orion VIP
" det vita arkets blanka lysande sken

framkallar silhuetter av menings-innehåll"

Den strofen tyckte jag var skön och minnesvärd - och porträttet av Kvinnan (tigrinnan) var lysande starkt och sensuellt !
2016-09-24

  Marianne Räf
Ja, ett vinrus kan, genom en poet,
transformeras till poesi ! Eller hur ?!
2016-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP