Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
... fast fortsättning på det gamla.


Ny Historia


"Sultans of Swing" med
Dire Straits - ljöd häftigt å högt
ur radion i hemmavillans kök
i mellandagarna 1972.
Kände mig 'Hög' av Soundet.

På Julaftonen hade jag fått
dösnygga trosor, - ett helt gäng, -
av Morsan samt nått som
hette: "Alla stjärtars byxa"..
.. svarta, tajta, utsvängda.

Fostret var borttaget ur
sin Skapelses vagga ini mig.
Jag trodde han hade överlevt
å gav honom namn : ----
Snorre Petrus William.

Kokade en fantastisk soppa
på recept ur en veg. kokbok,
vilket blev storslagen Succé.
Har inte lagat många rätter i
mina dagar, - men detta var stort!

Jag skulle, snart, lämna min
konstnärspojkvän Mats, som var så
lik Marc Knopfler, -- för den fagre
ynglingen Bo, vilken kom att bli
min man i hela 36 långa år.

Allt detta är, nu, Historia.
Tänker att Snorre å Bosse lever !
Och, att det uppstår en ny Historia
med samma gamla Aktörer, - -
i ett dynamiskt Skeende !...







Fri vers av Marianne Räf
Läst 345 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-10-02 04:36



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Underbart att få resa i historien din, det var fint må jag säga! Underbart!
2016-10-05

  objekt3
Men tack för att vi fick följa med här :)
2016-10-04

  Nils-Robert
Fick positiv vibration jag ändå fick ur en så melankolisk och ödesmättad dikt.
2016-10-04

  överlevaren VIP
Intressant och spännande!
2016-10-03

  Anya VIP
Denna griper tag i mig. Vilken stark berättelse....jaa ibland får man fantisera om att vissa lever. så är det bara. när jag är mörkrädd hemma låtsas jag att någon av mina närmaste ligger i rummet intill. Jag vet inte om jag lyckas lura mig själv så bra. :/
2016-10-02

  Marita Ohlquist VIP
Ja, tänk så många minnen vi bär med oss, både glada och sorgsna.
2016-10-02

  bumerang
Om inte om hade varit,
Vad hade varit då. ??
Samma aktörer, annat skeende.
Om vi vetat då det vi vet nu.
Fantasistimulerande.
Båda varianterna.
Du skriver intressant.

2016-10-02

    ej medlem längre
Tillbakablickar med varierande minnen!
2016-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf